Blocaires Ebrencs prepara una trobada per reunir les xarxes dels Països Catalans

L’associació de Blocaires Ebrencs vol fer una valoració molt positiva de l’EBREBLOC 2008, les jornades sobre el fenomen bloc a les Terres de l’Ebre que divendres i dissabte van tenir lloc a les biblioteques de Tortosa i Roquetes. El balanç final de la segona edició de la trobada anual de Blocaires Ebrencs no pot ser més positiu, i per això la nova entitat ha decidit posar-se a treballar per preparar un esdeveniment semblant en l’àmbit dels Països Catalans. L’èxit de la segona edició de l’EBREBLOC anima l’entitat a impulsar la cita.

La idea va començar a gestar-se després d’haver mantingut uns primers contactes amb l’Ajuntament de Tortosa, i ha acabat de madurar després d’haver rebut el suport de la comunitat blocaire i internauta del territori i de la resta de la Catosfera, així com d’altres administracions com la secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat o l’Ajuntament de Roquetes.

En aquest sentit, va ser a Roquetes on la presidenta de Blocaires Ebrencs, Carme Pla, va anunciar la intenció de preparar aquesta trobada de blocaires dels Països Catalans a Tortosa, aprofitant la situció de cruïlla geogràfica i cultural de les Terres de l’Ebre. En un principi, les jornades es farien a la tardor, i la intenció és que estiguin dedicades a les xarxes territorials que estan sorgint arreu dels Països Catalans, tenint en compte que l’Ebresfera s’ha convertit en un referent per a altres comunitats de blocaires del país. Parlar de l’expansió de la internet social, però també d’altres aspectes col·laterals de la web 2.0, serà un dels objectius d’aquestes jornades, que situaran les Terres de l’Ebre com a cruïlla de la internet en llengua catalana.

A l’EBREBLOC 2008, més de 100 persones van assistir a les jornades, que enguany van repartir-se en dos dies i també en dues seus diferents. La presidenta de Blocaires Ebrencs, Carme Pla, ha fet una valoració molt positiva de la trobada. “Estem molt contents per la participació però també perquè la gent que ha vingut a la trobada s’ha involucrat”, va afirmar Pla. En l’últim any, el nombre de blocs de l’Ebresfera gairebé s’ha triplicat, i actualment Blocaires Ebrencs ja té registrat uns 290 blocs. El bon estat de l’Ebresfera s’ha traduït en l’èxit de l’EBREBLOC 2008, que va oferir dues interessants conferències sobre l’ús dels blocs en l’àmbit de l’educació i sobre la relació dels polítics amb la blocosfera. En aquest sentit, la primera conseqüència ha estat la creació del bloc col·laboratiu Política Ebrenca, administrat pel blocaire ampostí Manel Zaera, i en què blocaires de les diferents formacions polítiques s’han compromès a participar. També van tenir molta acceptació el taller de podcast impartit per Jordi Abad, així com l’anàlisi de la Catosfera que va fer el blocaire Marc Vidal. Podeu recuperar la majoria dels continguts de l’EBREBLOC 2008 a través del portal www.ebresfera.cat, des d’on tindreu accés als vídeos i als arxius de so que han elaborat Teveon i Antena Caro, la televisió i la ràdio oficial de les jornades.

De fet, a part de reiterar el nostre agraïment a la ràdio municipal de Roquetes i a Teveon, Blocaires Ebrencs volem aprofitar l’oportunitat per destacar també la implicació de la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i de la biblioteca municipal de Roquetes, així com dels respectius ajuntaments. També volem agrair el suport del Consell Comarcal del Baix Ebre, de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Tarragona.

Finalment, també volem fer un agraïment especial als diferents ponents que van participar a l’EBREBLOC 2008, així com a totes aquelles persones i empreses que ens han ajudat a difondre el programa de les jornades o bé en algun aspecte de l’organització.

Ebrebloc

La taula redona de blocs i educació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s