Em dic Mireia (i el meu cony es diu Carlitos)

Presentació llibre Em dic Mireia a Tortosa

Quan vam crear el blog Mireia (http://mireiagalindo.blogspot.com), volévem construir-hi una novel·la en què la seua narradora dietarista fos naïf, descarada, xoldrista, baldragues, foteta, sentimental, valenta…, i que parlés en dialecte central. D’eixe darrer tret se’n deriva que, un poc tips d’escriure en dialecte central, tinguem ganes d’escriure en català, encara que només siga este epíleg.

La història que hèvem de desenvolupar al blog no estava escrita en el moment en què vam obrir-lo, però sí que estava pensada i estructurada (línies argumentals, veu narrativa, personatges secundaris, viatges, tendències polítiques, pastitxos metaliteraris…). Ara bé, sabévem que el dia a dia l’aniria modificant, perquè pretenévem fer una mena de Quixot a l’inrevés: Alonso Quijano eva una persona que voleva ser personatge d’un llibre de cavalleries, Mireia eva un personatge que voleva ser persona. D’astí vine que, en funció del que s’esdeveniva al món “real” mentre escriuívem el blog novel·la, anéssem canviant algunes de les nostres idees. Com eva d’esperar, una gestació tan especial mos va portar, quan vam voldre publicar la novel·la, a haver de reorganitzar els posts i a haver de reescriure’n una bona part.

Comença així l’epíleg de la novel·la Em dic Mireia (i el meu cony es diu Carlitos). Amb el títol Epíleg sobre valents, els autors dediquen la novel·la als signants del Manifest de Benavarri (100 persones per la llengua).

L’Ebresfera té el plaer d’acompanyar els autors, Manel Riu i Mir Roy, en la presentació el llibre, de l’editorial Cossetània, a les nostres terres. Serà el proper dissabte, 21 de juny, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

Targetó presentació Mireia a Tortosa

La presentació anirà a càrrec dels blocaires ebrencs, Jaume Llambrich, Daniel Gil, Carme Pla i Gustau Moreno. Durant l’acte també actuaran els grups Pepet i Marieta i Miquel d’Alcanar que interpretarà una cançó del seu primer disc “Acati“.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s