Taula redona: Blocs i literatura

Un dels plats forts de l’Ebrebloc 2009 serà una taula redona que dedicarem al món dels blocs i la literatura. Malgrat ser un tema que ja s’ha tractat a bastament, la constant evolució de la xarxa i la revisió actual en el  món editorial ens fan plantejar una sèrie de preguntes amb una resposta sempre canviant.

Després de l’edició dels llibres  La catosfera literària i Ebre blook ja no ens és estrany veure com els bits salten al paper. Però això no trau que ens parem un moment i que mirem d’ataüllar la realitat literària que envolta els blocs, els nous formats digitals, la relació entre autor i lector, i les perspectives editorials que tot just s’enceten en el panorama català.

És per tot això que, de la mà de l’Emigdi Subirats, una sèrie d’actors del nostre panorama literari encetaran un diàleg que de ben segur serà fructífer.

Emigdi Subirats, és professor d’anglès i d’alemany. Ha publicat tres novel·les (Tomàs Serra, Vora l’Íber, Expedient 3294), dos llibres d’història (Campredó i Amposta), tres biografies (Joan Cid i Mulet, Roc Llop i Convalia, Emili Bonet), i diversos contes i reculls poètics en reculls col·lectius de les comarques centrals dels Països Catalans. Porta tres blocs (Lletres ebrenques, Poemes i lletres, Nessie School) i col·labora en uns quants més. Dirigeix el programa Lletres Ebrenques a Antena Caro Roquetes.

Jordi Ferré, periodista i editor. Ha treballat al Diari de Tarragona, El Periódico, Catalunya Sud i va ser un dels fundadors del setmanari El Pati, d’on en fou director editorial. L’any 1994 assumeix la gerència de l’empresa de comunicació Imatge-9, SL, de la qual n’és també accionista i un dels socis fundadors. Aquesta empresa el 1996 crea el segell Cossetània Edicions. Des del 2005 forma part de la junta directiva de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana. És vocal de la junta directiva de la Societat Narcís Oller, membre del Consell d’Administració d’ArcLogi, SL, empresa dedicada a la logística editorial, i membre també del Consell d’Administració d’edi.cat (Editors Independents en Català, SL), plataforma comercial i d’edició digital creada entre Angle Editorial, Bromera Edicions i Cossetània Edicions.

Albert Aragonés, és un lingüista tortosí i professor de llengua i literatura catalana a l’IES de l’Ebre. També és el president del Centre d’Estudis Lingüístics i Literaris de les comarques Centrals dels Països Catalans. També el responsable del portal literari beaba.info, que disposa d’un ampli catàleg d’autors de les nostres comarques de tots els temps i dóna informació gairebé diària de les diverses activitats literàries i culturals.

Dolors Queralt, mestra al CEIP de Ferreries. Regidora de Cultura de l’EMD de Jesús. És professora de música i s’encarrega de l’Escola de Música de Jesús. També és la impulsora de la fira literària Joan Cid i Mulet.

Jesús M. Tibau, escriptor i funcionari a l’Ajuntament de Tortosa. Coordinador del Club de Lectura de Tortosa. Fill de Cornudella de Montsant i tortosí d’adopció. D’entre les seves obres destaquen els reculls de contes breus Tens un racó dalt del món i Postres de músic, i El vertigen del trapezista. És el guanyador del recent premi Hespèria de relats curts de ciència-ficció. El seu bloc, Tens un racó dalt del món, és un dels més importants de tota la catosfera literària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s