Valoració oficial de l'EbreBloc 2009

Els passats 6 i 7 de febrer va tenir lloc a Tortosa i a Roquetes la 3a edició de l’EbreBloc, la trobada de blocaires ebrencs, organitzades per l’entitat Blocaires Ebrencs, amb la col·laboració dels Ajuntaments de Tortosa i Roquetes, les biblioteques públiques d’ambdues ciutats, i el Consell Comarcal del Baix Ebre, entre d’altres. Aquesta 3a edició ha significat tot un èxit de participació, de més de 60 assistents durant els dos dies que van durar les Jornades.

Com ja va ocórrer l’any passat, les Jornades es van dividir en dos dies i en dues ciutats diferents, palesant un cop més el seu caràcter territorial, i amb la diferència d’una tarda més respecte l’any passat per tal d’acollir totes les activitats que estaven programades: el divendres 6 per la tarda a la Biblioteca Marcel·lí de Tortosa va tenir lloc la primera jornada, amb la presentació del nou espai virtual de Lletra, a càrrec de Teresa Fèrriz; una taula rodona amb la presència destacada d’importants escriptors i editors del territori; i finalment, l’acte central de l’EbreBloc 2009, una sessió magistral a càrrec del M. H. Sr. Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya, que va parlar sobre política i parlament 2.0. L’endemà, divendres dia 7, i durant tot el dia, les sessions es van desenvolupar a la Biblioteca Pública de Roquetes. Ja amb una clara voluntat didàctica i pràctica, cal destacar un taller de videobloc a càrrec de Jesús Ferré; la presentació del primer any d’existència de TeveON, la televisió per internet pionera a les Terres de l’Ebre; o ja per la tarda, una taula rodona sobre blocs col·lectius a l’Ebresfera o una trobada de feisbucaires de les Terres de l’Ebre (trobada organitzada per Atictes).

Des de Blocaires Ebrencs considerem que aquesta 3a edició de l’EbreBloc ha estat tot un èxit en quant a participació, així com per la qualitat de les ponències i l’alt nivell dels ponents que hi van participar. Volem destacar, a més, l’estreta i enriquidora col·laboració que s’ha tingut amb l’entitat ampostina Atictes, col·laboració que sens dubte volem mantenir, millorar i augmentar en futures edicions de l’EbreBloc.

Gràcies a l’EbreBloc, Tortosa, Roquetes i les Terres de l’Ebre ja s’han convertit en tot un referent en l’àmbit de la blocosfera, de les noves tecnologies i d’internet, gràcies a l’Ebresfera, una comunitat de blocaires que ja compta amb més de 400 blocs i que s’ha convertit una potent comunitat virtual de la internet catalana.

Associació Blocaires Ebrencs

Terres de l’Ebre, 16 de febrer de 2009

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s