EbreBloc 2010, o el valor de les coses properes

Els passats 15 i 19 de maig d’enguany tingué lloc a Tortosa la 4a edició de l’EbreBloc, la de l’any 2010, la trobada territorial de blocaires més antiga de les que es fan a Catalunya. En l’any de la crisi, hem aconseguit mantenir una trobada que ha adquirit per ella mateixa la importància i el reconeixement que es mereix arreu del país.

I a banda del valor que ja hi ha en això mateix, en aconseguir que a partir de l’esforç i el voluntarisme d’un petit grup de persones es porti a terme un esdeveniment com aquest, en el què hi creiem tots, penso que aquest any hi ha a més un valor afegit, una nova filosofia que creiem la correcta, i per la qual hi volem caminar. Crec que aquest any la proximitat hi ha jugat un paper molt important: s’ha donat veu a persones del territori, han parlat experts locals, hi han intervingut persones que des del territori, des de l’experiència propera en l’ús d’internet i la xarxa, tenen alguna cosa a dir, alguna cosa vàlida per a comunicar. I arribar fins aquí crec que és molt important, i demostra un grau molt alt de maduresa. I per contra, això en absolut minimitza l’EbreBloc… que d’altra banda, no deixa de ser una trobada local. Al contrari: vam poder veure com a partir d’experiències locals, del treball de camp en els nostres pobles i ciutats, podem traspassar fronteres, i exportar una forma ebrenca de viure, veure i entendre internet. Creure en allò que fem… una glocalitat propera, humana i amb noms i cognoms.

I bé, per a saber què es va dir durant les dues jornades, podeu consultar l’històric a http://twitter.com/#search?q=ebrebloc

[Apunt extret de bauenblog]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s