Xerrada de Teresa Fèrriz Roure, directora de «Lletra»

mferrizrLa primera activitat de l’Ebrebloc 2009 consistirà en la presentació d’un projecte digital de primera línia de la literatura catalana. Des de l’any 2001, lletrA ofereix informació i documentació especialitzada en la literatura catalana, adreçada als lectors, professors, estudiants, professionals i, en general, a tothom que s’interessa pel llibre i la lectura en català. Des del 2005, a més, ho fa en anglès i espanyol, gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull i la Institució de les Lletres Catalanes.

Teresa Fèrriz Roure dirigeix Lletra, l’espai virtual de literatura catalana de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), des de 2004, i Música de poetes des de 2006. A la UOC també ha estat professora col·laboradora dels Estudis d’Humanitats, responsable de Cultura i ha liderat nombrosos projectes digitals de difusió cultural.

Abans havia estat investigadora i docent en universitats i centres de recerca mexicans (UNAM, El Colegio de México, El Colegio de Jalisco) i catalans (UdL, UAB). És doctora en Filologia, llicenciada en Documentació i en Filologia, màster en gestió cultural i postgrau en disseny i comunicació multimèdia. En l’àmbit de la recerca és especialista en l’exili literari de 1939 a Mèxic. És la impulsora de REDER (Red de Estudios y Difusión del Exilio Republicano) i dirigeix els seus canals digitals: llista de distribució, suplement “Memoria del exilio” a clio, Biblioteca del Exilio a la Cervantes virtual, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s